Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

5 tips om veilig met een heftruck te werken

Terwijl heftrucks enorm handig zijn in een magazijn of een warehouse, is het enorm van belang om er veilig mee om te gaan want het risico op ongelukken bestaat er altijd, aangezien het bedoeld is om zware ladingen op te tillen. Dit geldt vooral voor een gebruikte linde heftruck, dus het is belangrijk om meer over gebruikte heftrucks te leren. Een van de belangrijkste dingen waar op gelet moet worden is het dragen van veiligheidshandschoenen, zo maak je zeker dat je de hele dag comfortabel aan het werk bent. Nog belangrijke tips zijn het vergroten van de zichtbaarheid en hoorbaarheid van de omgeving zodat er geen ongelukken ontstaan. 

Wat nog meer?

Nog een andere tip voor het veilig werken met een heftruck is om de rijsnelheid van de heftrucks aan te passen. Vooral bij bijvoorbeeld een gebruikte linde heftruck waarbij de motor bijvoorbeeld niet zo goed werkt, is het enorm van belang om de rijsnelheid te begrenzen, om een veilig verloop van de werkdag te garanderen en ongelukken te voorkomen voor de persoon die de heftruck rijdt, maar ook de mensen eromheen. Daarom is het ook van belang om meer over gebruikte heftrucks te leren. Hoe dat gedaan kan worden is door de heftruckmonteur te vragen om de rijsnelheid elektrisch te laten begrenzen. Er zijn echter ook systemen die rijsnelheid automatisch begrenzen bij bochten bijvoorbeeld. 

Laatste tip

Nog een hele belangrijke tip die essentieel is voor de veiligheid van het werken met bijvoorbeeld een gebruikte linde heftruck en jou meer over gebruikte heftrucks leert, is het jaarlijks onderhouden van de heftrucks. Dit is natuurlijk enorm belangrijk om zeker te maken dat geen van je heftrucks defect is en dus geen van je medewerkers gevaar loopt tijdens het gebruik ervan. Verder maak je zo zeker dat je trucks goed verzorgd worden en dus veel langer meegaan, wat op het lange termijn jou natuurlijk veel beter uitkomt, omdat je dan geen nieuwe heftrucks elke 5 jaar moet gaan kopen.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>