Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Bouwklusjes die je zelf thuis kunt doen

Een trend die in 2020 sterk is toegenomen is het zelf klussen rondom huis. De voornaamste reden? Door de Corona pandemie zijn meer mensen bij huis en is er geld over om projecten zelf thuis op te knappen. Met de komst van online bouwwebshops zoals Wallproducts wordt de behoefte om thuis te klussen optimaal behartigd. Van scheurherstel door een slechte fundering tot het reinigen van de gevel. In deze blog laten we graag de mogelijkheden zien die je thuis kunt ondernemen.

Gevel reinigen

Wellicht denk je bij het reinigen van de gevel aan veel viezigheid door rondvliegend alg en mos. Bij Wallproduts hoef je geen hoge druk spuit te gebruiken wanneer je de gevel wilt ontdoen van groene alg en mos. Met heuse chemische reinigingsproducten kun je gemakkelijk met een doekje of spons de gevel schoonmaken zonder een grote kliederboel. Bijkomend voordeel is dat de gevel niet snel weer groene alg en mos krijgt door de chemische samenstelling. Wanneer je de gevel met alleen water schoon maakt neemt de toename en groei van algen alleen maar toe. Zorg er dus voor dat je niet na verloop van tijd weer de gevel moet schoonmaken en reinig het met chemische reinigingsproducten van Wallproducts.

Scheurherstel

Door vorst kunnen bakstenen splinteren en door een slechte fundering kunnen er scheuren in de gevel komen. Niet alleen lelijk aanzicht maar ook gevaarlijk. Gelukkig kun je gemakkelijk scheuren in de muur herstellen met wapeningsstaven. Deze staven zorgen er weer voor dat bakstenen aan elkaar worden verbindt. Hoe? Je moet de voegen rondom de scheuren verwijderen waarna je vervolgens de staven kunt aanbrengen. Deze kun je verankeren met ankermortel, een mortel die zorgt dat de wapeningsstaven zijn verankerd. Met steenreparatiemortel maak je bakstenen weer in de kleur en lijkt het alsof niks is gebeurd. Benieuwd naar de benodigde producten  en de toepassing hiervan? We raden wederom aan om een kijkje te nemen op de website van de online bouwwebshop Wallproducts. Hierin staat de samenstelling en toepassing van alle bouwproducten.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>