Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Enkele tips om zelf verstoppingen te verhelpen

Een vieze lucht in de keuken door een verstopte afvoer? Dat lijkt op een onprettige toestand. Inderdaad is dit helemaal geen pretje. Je wilt zo gauw mogelijk van het probleem afkomen maar geen chemische middelen toepassen die agressief zijn voor het milieu en het leidingwerk.

De gevolgen van een verstopping in de gootsteen kunnen ernstige problemen met zich mee brengen. Het is daarom raadzaam om een verstopping metterdaad aan te pakken. Als je een verstopping zelf direct oplost, is de kans klein dat een loodgieter erbij moet nemen.

Om het milieu en het leidingwerk te beschermen, kun je kiezen voor milieuvriendelijke ontstoppingsmiddelen. Hier zijn enkele tips die kunnen dienen om de verstoppingen op te lossen:

Ontstoppen met een plopper

De plopper is een zuignap dat rood is van kleur en bevestigd is aan een stok. Dit is zeker bekend bij een ieder. Om de plopper efficiënt te gebruiken, dien je eerst de gootsteen te vullen met heet water. Daarna leg je de plopper op de afvoerput zodat deze de afvoerput goed kan afsluiten. Als de afvoerput niet goed is afgesloten, zal het niet lukken om de gootsteen met de plopper effectief te ontstoppen. Door de plopper vervolgens snel heen en weer te bewegen, raakt de vuilprop in de afvoer los waardoor het water weer snel kan wegstromen. Een plopper is effectief als de verstopping niet zo hardnekkig is. Bij een zware verstopping zijn er andere gereedschappen noodzakelijk.

·         Ontstoppen met een trekveer

Een trekveer is een perfecte gereedschap om van hardnekkige verstoppingen die ver in de afvoerbuizen zitten, af te komen. Dit instrument is in diverse afmetingen verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Je zult dus moeten uitkijken naar de juiste trekveer dat past bij jouw afvoer. De trekveer kan door zijn lengte helemaal tot ver in de leiding lopen, waardoor de verstopping die diep in de leidingen zit, kan worden verholpen.

·         Ontstoppen met afwasmiddel en kokend water

Een van de makkelijkste methode om een niet al te hardnekkige afvoerleiding te reinigen, is het wegspoelen van het vuil met vaatwasmiddel en gloeiend heet water. Onthoud dat deze methode slecht effectief werkt, als de afvoerleidingen zelden verstopt zijn. Het vaatwasmiddel en heet water lossen vet op waardoor deze niet in de afvoer kan ophopen en een verstopping veroorzaken.

·         Ontstoppen met een waterstofzuiger of hogedrukreiniger

Een ander perfect instrument om verstoppingen op te lossen is een waterstofzuiger en een hogedrukreiniger. Met de stofzuiger kun je de vuilprop in de leidingen opzuigen. En met de hogedruk reiniger dat een speciaal verlengstuk heeft, spuit je juist alle vuil dat in de leidingen vastzit met een zeer hoge waterdruk. De leidingen worden niet gezogen zoals bij de stofzuiger maar juist geblazen. Deze instrumenten zijn ook te huur bij de bouwmarkt omdat aanschaf van deze instrumenten een grote investering is. Huur zo een instrument voor een paar tientjes per dag en wees verlost van alle verstoppingen in afvoer.

Hardnekkige verstopping

Heb je geen welslagen in het ontstoppen van je afvoer? Dan heb je te maken met een hardnekkige verstopping die professionele aanpak vereist. Laat een specialist van het loodgietersbedrijf langskomen om de verstopping te beëindigen.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>