Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Hoe kan je een verbouwing het beste financieren?

Of je nou een nieuwe keuken in laat bouwen, een uitbouw neemt of een nieuwe vloer laat leggen, een verbouwing kan flink in de kosten lopen. Het is daarom goed om te onderzoeken welke financiering het beste bij jouw situatie past. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Om je te helpen bij je keuze, zetten we in dit artikel enkele opties op een rijtje om de keuze wat makkelijker te maken!

Snel geld lenen

Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt, kan het heel prettig zijn om een lening af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je te maken hebt met een spoedgeval en je budget is niet toereikend genoeg. Denk bijvoorbeeld aan schade door een brand of overstroming in huis, waardoor het huis (tijdelijk) niet meer bewoonbaar is geworden. Het voordeel van een snelle lening, naast het feit dat het snel op je rekening staat, is dat het relatief makkelijk te verkrijgen is. Je hoeft niet met allerlei papieren langs de bank en je wordt niet uitgebreid getoetst.

Bron: https://www.geldlenenzonderbank.net/snel-geld-lenen/

Tweede hypotheek

Wanneer je gaat voor een grote verbouwing, dan is een tweede hypotheek het overwegen waard. Ten eerste is is dit interessant omdat de rente op het moment laag ligt, ten tweede is dit belasting technisch interessant. Wanneer je een hypotheek namelijk gebruikt voor de verbouwing van je huis, is dit fiscaal aftrekbaar.

Onderhandse lening

Wanneer er iemand in je omgeving bereid is de verbouwing voor je voor te schieten, spreek je over een onderhandse- of een Tante Agaath lening. Dit is het geld lenen van een kennis of familielid, waarbij je zelf kan bepalen wat de voorwaarden zijn. Het voordeel hiervan is dat de rente vrij laag zal liggen en dat het voor de geldverstrekker ook een prima investering is. Het nadeel is dat er mogelijk spanningen kunnen ontstaan wanneer je het geld niet op tijd kan ophoesten.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>