Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Kunststof kozijnen en deuren met het beste resultaat

Een kunststof kozijn of deur is een mooie toevoeging voor je woning. Ze zijn tevens in alle soorten en maten te verkrijgen. Misschien ben je wel je huis aan het renoveren en wil je graag kunststof kozijnen. Tegenwoordig zijn er veel te krijgen met een hoge duurzaamheid graad. Dit betekend dat ze op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd. Ze zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal vergt weinig onderhoud omdat het makkelijk schoon is te houden. Het grote voordeel is dat er aan PVC productie geen houtkap van te pas komt. PVC is goed recyclebaar en behoud zijn kwaliteit. Kunststof kozijnen moeten wel beschikken over een VKG keurmerk wat voor duurzaamheid staat. In tegenstelling tot aluminium kozijnen isoleren kunststof varianten ook beter doordat ze een lage U waarde hebben. De waarde ligt rond de 1,5 W/m2k. Bij aluminium is dat 1,8-2,7 W/m2k. De U waarde geeft de isolatiewerking aan. Hoe lager hoe beter.


Minder onderhoud dan hout
Kunststof heeft minder onderhoud nodig dan hout. Hout moet regelmatig in de grondverf of lak om houtrot te voorkomen. Ondanks dat hout ene langere levensduur heeft is kunststof makkelijker in onderhoud. Daarbij worden bij houten kozijnen nog veel bomen gekapt. Houten kozijnen zijn duurzaam als ze beschikken over een FSC-keurmerk. Toch is de beste keuze kunststof. Dit omdat ze de beste isolatie hebben, hoge duurzaamheid omdat er geen houtkap aan te pas komt en een lange levensduur van tientallen jaren zonder onderhoud. Kies voor optimale isolatie ook voor kunststof deuren. Deze voorkomen dat ruimtes op de tocht staan. Ze passen daarnaast ook mooi in een kunststof kozijnkader. Ook stofnesten worden tegengegaan doordat kunststof in tegenstelling tot hout veilig is af te nemen met een doekje. Een houten kozijn of deur wordt vaak aangetast als deze vochtig wordt gemaakt.

Plaatsen van een PVC kozijn in de woning
PVC en kunststof zijn veel gebruikte materialen die veel in het interieur terugkomen. Ze zijn tevens in allerlei kleurvarianten verkrijgbaar. Om een kunststof kozijn te plaatsen is het van belang de plek waar het komt goed in te meten en na te meten alvorens de kozijnen op maat worden gezaagd. Haal eventuele breekbare goederen uit de vensterbank zodat er ruimte is om te werken. Bij ramen moet glas worden verwijderd op een veilige manier. Je kunt voor een stelkozijn kiezen. Hiervoor maak je eerst een houten frame. Zonder stelkozijn sluit je de open spouw eerst met latten op de plek waar het kozijn komt hierop bouw je verder.

Bron: Dhk kozijnen

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>