Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Metabo KGS serie

 

Al bekend met de Metabo KGS serie? Een serie bestaande uit afkortzagen speciaal ontworpen voor de doe-het-zelver en professional. Een afkortzaag met kap-, afkort- en verstekfunctie in één. Dan nog niet eens gesproken over de vele mogelijkheden die daaruit voortkomen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze serie momenteel uit twee PKS afkortzagen bestaat. Namelijk de Metabo KGS 216 M. Breed inzetbaar en qua prijsklasse goed betaalbaar voor de doe-het-zelvers. De Metabo KGS 254 M valt in een duurdere prijsklasse, maar is professioneel en biedt een optimaal werkcomfort. Nu wil je waarschijnlijk ook weten wat deze cirkelzaagmachine jou te bieden heeft. Maar daar blijft het niet bij, want welke van deze twee afkortzagen van de PKS serie is voor jou nou echt geschikt?

Wat is een afkortzaag?

De PKS 216 en 254 van Metabo zijn allebei afkortzagen. Daarnaast vallen deze machines onder de categorie ‘afkortzagen met trekfunctie’. Door deze trekfunctie zijn de afkortzaagmachines breed inzetbaar, waardoor het zagen van dikke balken en planken geen enkel probleem is. Ook is het mogelijk om verstek te zagen, zoals de naam al aangeeft. Zagen in een hoek van 45 graden vanuit zowel het boven- als vooraanzicht van deze machine. Het haaks zagen van plinten wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Wil je sleuven maken in een plank? Geen probleem! Met de techniek om kruislinks te zagen is dit gewoon mogelijk. Benieuwd naar de verschillen tussen de Metabo PKS 216 en Metabo PKS 254? Lees dan snel verder.

Verschillen in de PKS serie

Je weet nu dat de PKS serie uit twee soorten afkortzagen bestaat, maar welke is nu de beste? Allereerst hebben de getallen in de productnaam een betekenis. Het getal staat namelijk voor de zaagbreedte, die een afkortzaag kan maken dankzij de verstekfunctie. De Metabo PKS 216 heeft dus een zaagbreedtebereik van 216 mm. Dit is voldoende om steigerplanken of andere bekende houtsoorten mee te zagen! Hierdoor wordt ook al meteen duidelijk dat de prijs hoger zal zijn van de Metabo KGS 254 M. Deze heeft namelijk een zaagbreedtebereik van 254 mm, waardoor deze net wat meer mogelijkheden heeft ten opzichte van de 216 M.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>