Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Plafond renoveren

Kies voor een systeem plafond

Een systeemplafond is een metalen constructie waarin plafondplaten worden gelegd samen met verlichting. Het systeemplafond is vaak terug te vinden in bedrijven zoals kantoren en scholen. Op ten duur slijt net als elk ander object ook het plafond. Het is daarom een keer tijd om een plafond te renoveren. Als je nog niet over een systeemplafond beschikt kun je deze plaatsen omdat deze plafond van vele voordelen genieten als een lege ruimte boven het plafond waar alle bedrading en elektriciteit netjes is weggewerkt en fijne akoestiek dus geen galmen. Maar ook de montage is makkelijk. Daarnaast is het plafond zeer effectief door de hoge stevigheid. Zo een plafond is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar met verschillende soorten plafondplaten met allemaal hun eigen eigenschappen. Ook zijn deze plafonds uitermate brandveilig omdat ze brandwerend zijn. De isolatie is akoestisch. Het metalen frame leent zich uitstekend goed om plafondplaten te vervangen en te verwisselen. Indien een plafondplaat versleten is kan er makkelijk een nieuwe in worden gezet.

Soorten plafonds

Spanplafond

Naast een systeem plafond zijn er nog andere designs plafonds om toe te passen in de woning. Een moderne optie die vaak terug te vinden is in een modern minimalistisch strak interieur is het spanplafond. Indien jouw oude plafond eens in een nieuw jasje gestoken moet worden is dit een mooie keuze. Het gaat om een verlaagd plafond wat verkrijgbaar is in Polyester of PVC en dient als verlaagd plafond onder het huidige plafond. Het voordeel is dat je met zo een spanplafond dus geen extra werk kwijt bent maar deze gelijk kunt laten plaatsen. Indien je voor duurzaam gaat kun je kiezen voor 90% afbreekbare plafonds van polyester. Door de stabiliteit van het plafond kunnen er meerdere gaten voor verlichting in worden geboord. Het kan naadloos zeer strak worden aangebracht en is tevens makkelijk over te verven. Een PVC plafond is wat minder duurzaam dan polyester en dus niet recyclebaar. Daarnaast ontstaan in PVC eerder scheuren. Polyester is daarom de beste keuze.

Gyproc plafond

Ook het Gyproc plafond wordt veel gekozen. Deze plafonds zijn net als systeem plafonds brandwerend en veilig. Gyproc plafonds worden onder een zoldering aangebracht die al is geplaatst. Er komen rasters en rails onder de zoldering te hangen met plafondhangers. Hierin worden gipsplaten bevestigd. Je kunt kiezen voor een vrijdragende of afhangende variant.

Bron: Afbouwtotaal

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>