Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Reinig je gevel eens op zijn tijd!

Als je wilt dat je huisje er mooi bijstaat, is het onderhouden van de gevel zeer belangrijk. Je gevel is namelijk hetgeen wat je huis van de buitenkant maakt of kraakt. Vooral als je in een wat ouder huis woont is het belangrijk om het gevelonderhoud goed bij te houden, anders krijgt het al snel een vervallen look. Lees hier alles wat je moet weten over gevelreiniging! 

Uitstellen leidt tot meer schade 

Veel mensen weten dat het reinigen van hun gevel moet gebeuren, maar stellen het vaak uit omdat het natuurlijk niet een heel leuk klusje is. Toch is het belangrijk dat je dit niet te lang uitstelt, anders kan het oppervlakkige vuil juist gaan resulteren in inwendige schade. Inwendige schade in je gevel wordt veroorzaakt door algen en mossen die zich in de muur nestelen en hoe langer ze daar zitten, hoe dieper ze de poriĆ«n van het metselwerk indringen. Dit moet je natuurlijk voorkomen! 

Voor welke methode kies jij?

Gevelreiniging is niet iets wat maar op een manier kan gebeuren. Er zijn verschillende methodes. Welke je moet gebruiken hangt af van het type vuil dat er op je gevel zit, maar ook van het type steen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor chemisch reinigen. Bij chemisch reinigen wordt de muur gereinigd met een speciaal schoonmaakmiddel dat ervoor zorgt dat het vuil oplost, waarna het snel en makkelijk van de muur gespoten kan worden. Naast chemisch reinigen heb je nog een andere methode, sandwashing. Hier worden water, perslucht en straalzand (vandaar de naam) op de muur gespoten om het vuil mechanisch te verwijderen. Sandwashing en chemisch reinigen zijn vooral methodes om echt grof vuil te verwijderen en zijn alleen geschikt voor harde gesteentes. Als je een oude gevel hebt met wat minder hard gesteente, is stoomreiniging een betere optie. Bij deze methode wordt heet water met hoge druk op de gevel gespoten. Dit is een wat vriendelijkere methode voor je gevel dan chemisch reinigen en/of sandwashing en is dus niet echt geschikt voor grof vuil. 

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>