Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Schuurpapier kopen tips

Als klusser heb je vast weleens schuurpapier gehaald. De meeste klussers hechten niet heel veel waarde aan het soort schuurpapier, waardoor er gewoon maar wat schuurpapier wordt gekocht. Vaak is dit voordelig schuurpapier van bijvoorbeeld de Action. In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem, maar als het om kwaliteit en afwerking gaat dan zal er toch het een en ander moeten veranderen. Zeker als het gaat om schilderen. Schilders zullen nooit gebruik maken van budget schuurpapier als het gaat om de afwerking. Nee, er zijn nogal wat factoren waar je op moet letten als je schuurpapier gaat kopen. Het ene schuurpapier is niet het ander en dat zullen we hieronder duidelijk maken.

Het te schuren materiaal

Allereerst is het erg belangrijk om te weten wat voor materiaal je wil gaan schuren met het schuurpapier. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten materialen, welke geschuurd kunnen worden. Neem bijvoorbeeld glas, steen, hout, kunststof en staal. Van hout of kunststof had je vast weleens gehoord, maar glas en staal wist je waarschijnlijk nog niet. Natuurlijk is het papier, welke wordt gebruikt voor staal, compleet anders dan dat voor hout. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden, want anders is de kans groot dat je het schuurpapier straks gewoon kunt weggooien.

Benodigde afwerking

Een tweede aandachtspunt is natuurlijk de afwerking. In bijna alle gevallen kun je gewoon het papier van de Action gebruiken voor de grove afwerking. Toch is het wel verstandig om met een eigenschap rekening te houden, namelijk de korrelgrootte. Hoe groter de korrelgrootte hoe fijner het schuurpapier zal zijn. Meestal wordt een korrelgrootte van 200+ aangeraden voor de fijne en laatste afwerking van het schuurproces. Alle krassen op het materiaal zouden hierdoor namelijk verdwijnen, wat resulteert in een perfecte verflaag zonder zichtbare schuurkrasjes.

Schuurapparaat

Het kan zijn dat je schuurpapier nodig hebt voor een bepaald schuurapparaat. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit schuurschijven, schuurbanden en natuurlijk de vierkante schuurvellen voor de vlakschuurmachine. De schuurschijven zijn bedoeld voor de excenterschuurmachine en de banden voor de bandschuurmachine. Het is verstandig om ook te kijken naar de afmetingen die benodigd zijn voor jouw machine.

 

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>