Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Spouwmuurisolatie is zeer belangrijk

Het goed isoleren van je woning is belangrijk. De basis voor een goede isolatie wordt over het algemeen gelegd door het isoleren van de spouwmuren. Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren, waardoor warmte binnen de woning blijft en kou erbuiten. Hierdoor gaat er geen warmte verloren, waardoor er minder gestookt hoeft te worden. In de zomer zal het binnen juist koeler blijven. Dit leidt tot meer wooncomfort, maar ook tot meer energiebesparing. Je hebt binnen enkele jaren de investering weer terugverdiend. Daarnaast ben je ook nog eens een stuk milieuvriendelijker bezig. Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een woning is – over het algemeen – voorzien van een binnen- en buitenmuur. Tussen deze muren zit altijd een ruimte van omstreeks tien centimeter. Dit wordt de spouw genoemd. Vandaar dat een dergelijke muur ook wel een spouwmuur wordt genoemd. Het is belangrijk dat deze muur goed geïsoleerd wordt, omdat het de woon- en andere kamer(s) scheidt van de buitenlucht. De temperatuur in het huis kan goed worden gecontroleerd en het blijft lekker warm in huis. Bij nieuwere woningen is de spouwmuur meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen kan het zo zijn dat dit niet het geval is. Niet iedere woning komt er daardoor voor in aanmerking. Woningen vanaf 1920 tot 1975 zijn niet altijd voorzien van een geïsoleerde spouwmuur. De woningen die daarna zijn gebouwd, zijn vaak wel goed geïsoleerd.

Isoleren spouwmuur

Door middel van de juiste isolatiematerialen kan je woning goed beschermd worden. Spouwmuurisolatie is geen grote ingreep. Er hoeven over het algemeen dan ook geen aanpassingen worden gedaan aan de muur of het huis. Wel is het raadzaam om hier een gespecialiseerd bedrijf voor in te huren. Dit bedrijf zal het isolatiemateriaal in de spouwmuur aanbrengen. Dit wordt gedaan door middel van vulgaten. Deze zullen niet groter zijn dan de voegen en worden na het aanbrengen van het isolatiemateriaal weer weggewerkt. De kosten voor het isoleren zijn afhankelijk van het type en de grootte van het huis.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>