Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Stappenplan voor je eerste huis kopen

Het kopen van je eerste woning is een grote stap en daarnaast is het iets wat je niet eerder hebt gedaan. Het zal daarom bij de meeste mensen wat verwarring kunnen brengen en de nodige tijd nodig hebben om het goed uit te zoeken. Wij hebben daarom een handig stappenplan hieronder gemaakt om wat globale informatie te geven. 

Opsomming van alle actiepunten

Onderstaand hebben we alles in een opsomming gezet over wat je moet ondernemen om tot jouw eerste woning te komen. 

  • Jouw droomwoning vinden. Het eerste wat je dient te doen is het vinden van de woning zelf waar je al lang van hebt gedroomd. Bedenk je dus eerst goed wat je precies wilt hebben en ga daar gericht naar op zoek. Wanneer je de woning hebt gevonden van wordt het tijd om een bod uit te brengen. Weet je bijvoorbeeld dat je sowieso in Brabant wilt wonen? Dan kun je op sites zoals NieuwWonenBrabant heel gericht op zoek gaan naar woningen die daarbij aansluiten. 
  • Het uitbrengen van het eerste bod op de woning. Doe goede research om duidelijk te weten wat je maximaal kunt betalen, maar ook wat de waarde van de woning is, zodat je er niet teveel voor betaalt. Verder denk je na over de onderhandelingsruimte die je hebt. Dit zijn overigens zaken waar je goed over moet overleggen wanneer je samen met je partner iets wilt gaan kopen. Misschien is het financieel wel haalbaar om tot een bepaald bedrag te gaan, maar ben jij of is jouw partner helemaal niet bereidt om voor een bepaalde woning tot een bepaald bedrag te gaan. 
  • Na het uitbrengen van het openingsbod hoop je natuurlijk dat deze direct wordt geaccepteerd, maar het kan ook dat de verkoper met een tegenbod komt. Dat is waar het onderhandelen kan beginnen. 
  • Wanneer beide partijen het zijn overeengekomen over de prijs dan kan het koopcontract worden opgesteld. Als consument heb je nog wel 3 dagen bedenktijd. Daarna kan het koopcontract alleen worden opgezegd op basis van de ontbindende voorwaarden. 
  • De ontbindende voorwaarden dien je bovendien al goed door te nemen voordat je begint met bieden. Dit zijn bijvoorbeeld zaken die aangeven dat een koopcontract nog kan worden opgezegd wanneer je de financiering niet rond kunt krijgen. Ook kan het zijn dat je na de bouwkundige keuring besluit om van de aankoop af te zien.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>