Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Tips om zelf een schuur te bouwen

Een schuur of tuinhuis behoort tot vrijwel iedere tuininrichting. Logisch, want ze bieden enorm veel gemak. Zo dient een schuur of tuinhuis als ideale opslagruimte voor je fiets, grasmaaier, tuingereedschap, -meubelen, etc. Maar ze kunnen ook ingericht worden als tuinkantoor, -kamer, gastenverblijf, etc. Genoeg redenen dus om er zelf ook één te bouwen. Daarvoor helpen we je hier op weg.

Zelf een schuur in elkaar zetten is haalbaar. Je kunt zelf een ontwerp tekenen, hout inkopen en aan de slag gaan. Maar om het je allemaal wat eenvoudiger te maken, kun je een schuur of tuinhuis ook kopen, waarna deze als compleet bouwpakket bij je thuis geleverd wordt. Dit scheelt je niet alleen werk, je bent vaak ook goedkoper uit. Bij een prefab tuinhuis betaal je voor exact de hoeveelheid hout die je nodig hebt en zit je dus nooit met een overschot. Als je al het materiaal zelf inkoopt, betaal je altijd meer dan nodig. Praktischer dus om een prefab tuinhuis te kopen en déze op te bouwen. Daarvoor geven we je graag wat tips.

Tuinhuis plaatsen
Voor je een prefab tuinhuis gaat opbouwen, is het allereerst zaak om goed over de plek na te denken. Houd daarbij zoveel mogelijk rekening met bomen, zonrichting, etc. zodat je van te voren duidelijkheid hebt over hoeveel zon of schaduw je op de plek van je tuinhuis hebt. Plaats het tuinhuis ook niet te dicht bij schuttingen of hagen als er sprake is van enige overstek bij het dak. Ook moet de ondergrond van de plek waar het tuinhuis komt te staan egaal en waterpas zijn. Zorg op deze ondergrond voor een stevige fundering, zoals bijvoorbeeld een betonvloer of betonbanden. Het is daarnaast aan te raden om het tuinhuis te plaatsen op composiet onderbalken, zodat het hout van het tuinhuis zo droog mogelijk blijft. Ook is het handig om van te voren te bepalen of er water of elektra in het tuinhuis aanwezig moet zijn, zodat je rekening kunt houden met het leggen van de leidingen. Verder is het een kwestie van goed de opbouwinstructies volgen, die je bij het tuinhuis ontvangt. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de winkelier.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>