Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Tips voor het zelf schoonmaken van je dakgoot

Je dakgoot zorgt ervoor dat het water, dat tijdens een regenbui van je dak af stroomt, netjes wordt afgevoerd en niet langs de zijkanten van het huis naar beneden stroomt. Hiermee voorkom je dat er vocht in de gevel trekt. Wij leggen je uit hoe je gemakkelijk zelf je dakgoot schoonmaakt.

Je dakgoot onderhouden

Het schoonmaken van je dakgoot is makkelijke klus, die helemaal niet zo veel tijd kost. Je kunt dit het beste twee keer per jaar doen: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. In de dakgoot kunnen dingen als mos, bladeren, takken en andere rommel terecht komen. Hierdoor kan je dakgoot verstopt raken.

Natuurlijk afval in de regenpijp

Wanneer er veel bladeren en takken in de dakgoot liggen, kan het ook gebeuren dat deze de regenpijp in spoelen. Hier hopen ze zich op en dan raakt op een moment de regenpijp verstopt. Het kan zijn dat je het vuil er dan makkelijk uit krijgt door een stuk ijzerdraad in de vorm van een haak te buigen, maar wanneer het echt goed vast zit, zal de pijp uit elkaar gehaald moeten worden en moet er misschien een loodgieter bij komen.

Het schoonmaken

Voor het schoonmaken van je dakgoot heb je niet veel nodig. Wij sommen de benodigdheden hieronder even voor je op:

  • Een goede, stevige ladder van bijvoorbeeld Rolsteiger.net
  • Stevige werkhandschoenen (eventueel waterdicht)
  • Een emmer
  • Een handveger

Bij het schoonmaken van je dakgoot ga je heel simpel te werk. Allereerst klim je de ladder op met de emmer, om al het grof vuil met je handen (en de handschoenen) uit de goot te scheppen. Dit vuil doe je dan in de emmer en gooi je later in de container of op de composthoop. Let er bij het op- en af klimmen van de ladder op dat je niet uitglijdt, zorg dus voor stevige schoenen. Als je het grof vuil uit de goot hebt geschept, kun je de goot nog even na vegen met de handveger. Ook dat restje schep je er nog uit en voìla, je dakgoot is schoon!

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>