Bel ons: 0123 - 45 67 88 - Mail info@vanlogten-bouw.nl

Voorkom bedrijfsongevallen

Een bedrijfsongeval is natuurlijk vaak voor beide partijen uitermate vervelend. Er zijn veel voorbeelden te noemen van bedrijfsongevallen die hadden voorkomen kunnen worden als er duidelijke afspraken waren gemaakt tussen de werkgever en de werknemer. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en is hierdoor niet altijd te voorzien. In dit artikel zullen we een aantal tips geven voor beide partijen waardoor de kans op een ongeval kleiner wordt.

De werkgever

Eén van de vele taken die een werkgever heeft is om te zorgen voor zijn/haar werknemers. De werkgever is bijna altijd de eind verantwoordelijke wanneer er een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden. Bijna een kwart van de bedrijfsongevallen gebeuren door een valpartij. Men denkt bij vallen vaak aan het vallen van grote hoogtes, dit is zeker niet altijd het geval. Een val kan vele oorzaken hebben, zo kan het komen door een plank die ‘voor het gemak’ maar even is weggehaald of een niet opgeruimde werkplek. De werkgever moet ervoor zorgen dat de werkplek altijd veilig is om in te werken.

De werknemer

Voor de werknemer is het de taak om zijn werkzaamheden altijd veilig en zorgvuldig uit te voeren. Vaak gaan werknemers, als ze voor een langere tijd dezelfde werkzaamheden moeten doen, steeds meer op de automatische piloot werken. Er wordt dan niet meer genoeg nagedacht over de veiligheidsprocedures. Het is de uitdaging de werknemer om dit wel te blijven doen. Dit is voor eigen bestwil, want niemand zit op een ongeval te wachten.

Wat als het fout gaat

Als het om wat voor reden dan ook toch fout is gegaan, is het belangrijk dat beide partijen goed met elkaar blijven communiceren. Het heeft geen zin om de schuld bij elkaar in de schoenen te schuiven, dit kost enkel tijd en vaak ook geld. Een enkele keer kan het zelfs zo lopen dat de werknemer meegenomen wordt naar het politiebureau. Mocht dit niet terecht zijn geweest en u heeft hierbij hulp nodig kunt u op verschillende websites informatie over een vrijspraak vinden.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>